Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 23-09-2019

Inspirerende dag met kunst, workshops en vooral inzichten

Op 19-9-19 werd een Inspiratiedag Kwaliteit van Leven georganiseerd vanuit de ketenzorg Dementie en projectgroep Veilig Oud in de Hoeksche Waard. Deze dag, waarop ook de expositie 'Gezichten van Dementie' van Herman van Hoogdalem ter ere van het 5-jarig jubileum van het Odensehuis HW werd geopend, bracht veel betrokken mensen op de been.

's Middags opende wethouder Joanne Blaak de dag, maar ook de expositie van Herman van Hoogdalem, die een lezing gaf over de totstandkoming van zijn werk. Mieke de Wit, directeur van Kunst4All en als projectleider verbonden aan de jubileumactiviteiten van het Odensehuis HW, haalde de expositie naar de Open Hof kerk in Oud-Beijerland, waar deze nog tot en met 9 oktober te zien is.

In een voorstelling van Theater aan de Lijn kregen vrijwilligers en mantelzorgers herkenbare situaties voorgeschoteld. Deze werden zo mooi uitgespeeld dat hier en daar wel een traan moest worden weggepinkt. Na het theater had men de keuze uit een aantal workshops:Veilig Thuis, Zora de Zorgrobot, Politie, Ds. Lyonne Verschoor met een workshop over Presentie en Nico van Lent met een prachtig verhaal over zijn ouders. Jos Cuijten gaf vervolgens met een interactieve lezing op een heldere en humoristische manier inzicht in wat er gebeurt als hersenen niet meer gezond zijn. De Rabobank sloot de middag af met een presentatie over financieel misbruik.

Het avondprogramma was gericht op beroepskrachten en zij werden onthaald met soep en broodjes, gemaakt door leerlingen van het Actief College in Oud-Beijerland. Het interactieve avondprogramma waarin Jos Cuijten een vrouw met dementie neerzette die situaties uitspeelde met de deelnemers, de verschillende workshops waaruit ook zij konden kiezen en een presentatie over Positieve Gezondheid, was leerzaam en veelzijdig.

Wilt u meer weten, een VR-ervaring krijgen of een GOED-training volgen? Neem dan contact met ons op: 088-7308900 en vraag naar Corine Velthuyzen of Ria Folkertsma