Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten

Aanmelden & info

Datum & tijd
dinsdag 06 februari
7.45 uur / 8.00 uur
Locatie
Vertrek parkeerplaats Open Hof
W. van Vlietstraat , Oud-Beijerland

Culturele dagtocht

Thema Cultuur

Culturele dagtocht naar Amsterdam

Op dinsdag 6 februari organiseert de werkgroep culturele uitstapjes van Stichting Welzijn Hoeksche Waard een dagtocht naar Amsterdam, alwaar we bij aankomst in het Museumcafé Mokum van het Amsterdam Museum koffie drinken met gebak.
Hierna is eenieder vrij om op eigen gelegenheid te gaan lunchen en Amsterdam te verkennen.

In het Amsterdam Museum en in Museum Het Rembrandthuis is de tentoonstelling Rembrandts Meesterleerlingen Ferdinand Bol en Govert Flinck te zien en in het Allard Pierson Museum kunt u de tentoonstelling CROSSROADS – Reizen door de Middeleeuwen bezoeken (deze tentoonstelling gaat over vroegmiddeleeuws Europa: een periode die vaak omschreven is als ‘the Dark Ages’).
Voor vertrek uit Amsterdam komen we weer bij elkaar in Museumcafé Mokum voor een hapje en een drankje. 

De kosten voor deze dagtocht zijn €  40,00. Dit is inclusief de busreis, de  koffie met gebak bij aankomst en het hapje en drankje voor vertrek in Museumcafé Mokum.

De bus staat om 7.45 uur op de parkeerplaats en vertrekt om 8.00 uur precies.
Vertrek (en aankomst) is bij de parkeerplaats van de Open Hof, W. van Vlietstraat te Oud-Beijerland. Opstappen bij de Gravin (bushalte Sportlaan) is mogelijk, maar moet wel aangegeven worden. Deelname is voor eigen risico. De entree van de musea, privéaankopen en de lunch zijn voor eigen rekening. De dagtocht kan vrij intensief zijn en is daardoor geschikt voor personen die goed ter been zijn. Onze begeleiders op deze dag zijn niet gekwalificeerd om minder valide mensen te verzorgen, wij verwachten dat u zelf zorgdraagt voor gekwalificeerde begeleiding.

Ter betaling ontvangt u een factuur. Na ontvangst is uw inschrijving definitief en kunt u niet meer annuleren, tenzij bij uw eigen annuleringsverzekering. U kunt natuurlijk wel iemand anders zoeken om in uw plaats te (laten) gaan. Laat u ons dat wel weten?

Als u wilt deelnemen kunt u zich tot 23 januari aanmelden bij Stichting Welzijn Hoeksche Waard, Lamborghinilaan 4, 3261 ND te Oud-Beijerland, via e-mail info@welzijnhoekschewaard.nl of telefonisch 088-730 89 00 (bereikbaar maandag t/m donderdag van 9.00–15.00 uur).

Voorafgaand aan de dagtocht organiseert de werkgroep culturele uitstapjes van Stichting Welzijn Hoeksche Waard op dinsdag 23 januari van 10.00-12.00 uur een lezing over Govert Flinck en Ferdinand Bol in de Gravin. De kosten zijn € 3,50 (entree + eenmaal koffie/thee).