Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten

Aanmelden & info

Datum & tijd
woensdag 21 september
10:00 uur / 16:00 uur
Locatie
Buurthuis Me Mekaer
Kerkstraat 73, Strijen

Wereld Alzheimerdag - dementievriendelijke Hoeksche Waard

Thema Beweging & Cultuur & Educatie & Informatie & Ontmoeting

Dat je met een gezonde leefstijl prettiger oud wordt, is geen nieuws. Dat een gezonde leefstijl een enorm effect heeft op of en hoe je eventueel dementie krijgt, is dat voor veel mensen wel. Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht is gebleken dat in 30% van de gevallen dementie is te voorkomen met een gezonde leefstijl van mensen tussen de 40 en 70 jaar. Maar wat is dan een gezonde leefstijl? Op Wereld Alzheimerdag besteden we in de Hoeksche Waard aandacht aan de drie pijlers daarvan: eet gezond, beweeg voldoende en blijf nieuwsgierig.

Programma

10:00 - Beweeg voldoende: Wandelingen vanuit Huiskamers in de Wijk: Woonzorgcentrum Heemzicht, Piershil, Buitensluis Alerimus, Numansdorp en Huis te Hoecke in Puttershoek

11:00 - Eet gezond: Informatie en inloop in Buurthuis Me Mekaer in Strijen

13:30 - Kunstenaars Monika VvariazZ,  Houman en Connie Toet, werkzaam in het voormalig Actiefcollege, stellen hun atelier open

14:00 - Odensehuis HW, Bibliotheek HW en Welzijn HW bieden in Boezem & Co de mogelijkheid kennis te maken met de Compaantablet om mensen digitaal vaardig te maken. Ook zal er een beweegactiviteit op de Compaan te zien en te volgen zijn.

Tijden zijn vanaf en de inloop is gratis. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met de locatie waar u naartoe wilt.