Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten

Informatie en/of vergoedingen

Vergoeding
€ 2,50

Hier kunnen nog kosten bijkomen als de vrijwilliger iets moet aanschaffen, of veel kilometers moet maken. Dit wordt vooraf met u besproken.

Formulierenbrigade

“Ik heb gisteren een brief ontvangen van mijn zorgverzekeraar over mijn eigen bijdrage. Nu moet ik een heel formulier invullen, maar wat bedoelen ze hier nu eigenlijk mee?”

In ons digitale tijdperk raken mensen de weg soms kwijt. Wilt u hulp bij het invullen van een formulier, een aanvraag voor een toeslag of uitkering indienen, of uitleg krijgen over de vragen die gesteld worden? Dan helpt de Formulierenbrigade. U belt 088-7308950. Uw vraag en de benodigde gegevens worden genoteerd en doorgegeven aan de contactpersoon van de Formulierenbrigade. Deze gaat een vrijwilliger zoeken die u kan helpen. U wordt dan teruggebeld om een afspraak te maken.

Het JeugdSportFonds helpt kinderen bewegen

Iedereen moet mee kunnen doen!

Wanneer het in een gezin financieel moeilijk gaat, houdt dit niet in dat de kinderen uit zo’n gezin niet mee kunnen doen met sport of cultuur.  Alle gemeentes in de Hoeksche Waard zijn aangesloten bij het Jeugdsport en Cultuur Fonds (JSF). Dit fonds verstrekt contributies voor sportieve en culturele verenigingen.

Stefan Hagebeek van stichting JSF: ‘We willen kinderen kansen geven door middel van dit fonds. Er wordt nauw samengewerkt met verenigingen en gemeentes. Je kan per kalenderjaar per kind voor sport €225,- aanvragen en €450,- voor cultuur. We hopen natuurlijk dat er nog meer kinderen aan de slag kunnen met sport of cultuur. Wij hopen ook dat mensen elkaar op het JSF wijzen. Dit kan lucht geven in een lastige financiële situatie.’

Wilt u meer weten, of meteen een aanvraag doen? Bel dan Thamar, of mail naar cf@welzijnhoekschewaard.nl.