Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 28-07-2020
  • Rob Bergevoet

AutoMaatje Hoeksche Waard gaat weer op beperkte schaal rijden

Vanaf 3 augustus 2020 kunnen weer op beperkte schaal ritten aangevraagd worden.

Uitsluitend medisch noodzakelijke ritten worden op dit moment aangenomen onder strenge voorwaarden van het daarvoor geldende protocol.

Zo zal aan de hand van de gezondheidscheck van het RIVM beoordeeld worden of er geen sprake is van mogelijke symptomen die op het coronavirus wijzen. Bij twijfel wordt de rit niet aangenomen. De veiligheid van de klant en chauffeur staan voorop.

Ook zijn er maatregelen getroffen om de veiligheid tijdens de rit zoveel mogelijk te garanderen. De klant moet zelfstandig in- en uit kunnen stappen zodat er geen fysiek contact noodzakelijk is. Alvorens in te stappen moet de klant de handen desinfecteren en evenals de chauffeur een mondkapje dragen. Voorin plaatsnemen is helaas niet mogelijk. Ook het laten vergezellen door begeleding is uitgesloten. De chauffeur vergezelt u ook niet bij een medisch centrum en zal de auto luchten en desinfecteren. Dit is, gezien de huidige situatie, nog steeds noodzakelijk. Voor het gebruik en verstrekken van deze beschermende middelen (mondkapje, desinfectant, enz.) wordt een bijdrage van € 1,50 per enkele rit aan de klant doorberekend.

Als u denkt in aanmerking te komen voor een ritaanvraag, dan moet u dit zoals gebruikelijk minimaal 3 werkdagen vooraf doen. Dit kan door naar Welzijn Hoeksche Waard te bellen: 088-7308900. Wij zijn bereikbaar van maandag-donderdag 9.00uur-16.00 uur en op vrijdag van 9.00 uur-12.00 uur.

Indien de situatie landelijk of regionaal daartoe aanleiding geeft, kan de dienstverlening van AutoMaatje worden aangepast.