Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 02-08-2022
  • Steven Barents

Het Beijers filmhuis gaat weer van start

Op Vrijdag 12 augustus gaan de deuren van het Beijers filmhuis weer open voor filmliefhebbers en mensen die een avondje uit willen.

Zoals bekend bij de vaste bezoekers biedt het filmhuis een podium voor films die vooral in de bioscopen zijn gedraaid. Geen grote actiefilms, maar wat meer maatschappelijk verantwoorde titels. We proberen ieder jaar een afwisselend programma samen te stellen met populaire en minder bekende films, voor jonger en ouder publiek. Dat doen we vooral voor mensen die het niet fijn vinden ’s avonds nog naar de stad te gaan, maar lekker in hun eigen omgeving iets leuks op cultureel gebied willen doen. Ook mensen die niet meer zelf kunnen of durven autorijden, willen vaak graag in eigen omgeving toch iets leuks ondernemen. Ze ontmoeten hier anderen die van dezelfde dingen houden en dat maakt hun wereld net iets groter.

De filmavonden vinden plaats op de tweede vrijdag van de maanden augustus t/m mei in de grote zaal van de Up-Social club in het centrum van Oud-Beijerland. De avonden worden georganiseerd en verzorgd door vrijwilligers die soms al jaren betrokken zijn bij het Beijers Filmhuis en die u graag opnieuw verwelkomen.

De films worden vertoond op een groot scherm met goede geluidskwaliteit. Tijdens de filmavonden ontmoet men elkaar; er is vooraf, in de pauze en na afloop gelegenheid tot een gesprek en eventueel een consumptie.

Wanneer: Vrijdag 12 augustus
Aanvang: 20:00 uur (19:30 uur zaal open)
Locatie: Bijl 1, 3262 JA Oud-Beijerland (Up social club, voorheen Bijlschool)
Kosten: 7 euro per persoon
Contact: 088-7308900

Komende voorstelling betreft de film "Sweet Country"

Australië, 1929. De Aboriginal Sam en zijn vrouw Lizzie worden door hun baas, de vriendelijke predikant Fred Smith, uitgeleend aan een net van het front teruggekeerde militair om hem te helpen zijn buitenpost te renoveren. Harry Marsh blijkt een bittere, gewelddadige man te zijn die hen met minachting behandelt. Wanneer Sam zich bedreigt voelt, escaleert de situatie in een schietpartij. Harry komt daarbij om het leven en Sam slaat met zijn zwangere vrouw Lizzie op de vlucht. Een posse onder leiding van sergeant Fletcher achtervolgt de van moord beschuldigde Sam en zijn vrouw in de uitgestrekte Australische wildernis. Uiteindelijk besluit Sam zich, vanwege de gezondheid van Lizzie, over te geven. Beschuldigd van moord moet rechter Taylor over zijn lot beslissen. 
Sweet Country is gebaseerd op een echte rechtszaak in de jaren 20 waar een Aborginal -Wilaberta Jack-  werd gearresteerd en berecht voor de moord op een witte man. Regisseur Warwick Thornton verwerkte deze geschiedenis in een spannend en prachtig gefilmd verhaal in de stijl van een western waarin het majestueuze Australische landschap een grote rol speelt.