Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 10-12-2018
  • Arjan de Groot

Hoeksche Huiskamer Puttershoek officieel geopend

Afgelopen maandag was het zover: De Hoeksche Huiskamer in Puttershoek werd officieel geopend. Wethouder Arie Mol onthulde hiervoor samen met een van de vaste bezoeksters een prachtig Welkomstbord.

De Hoeksche Huiskamer, een initiatief van Welzijn Hoeksche Waard, was vanaf 1 oktober jl. geopend voor bezoekers. De afgelopen twee maanden groeide het aantal bezoekers uit tot 30 per week, een groot succes .

De Huiskamers zijn plekken waar mensen op een prettige manier en in een huiselijke sfeer de dag door kunnen brengen. Waar alle ouderen welkom zijn, waar de koffie klaarstaat en waar altijd iemand aanwezig is om een praatje mee te maken, of om iets mee te ondernemen. Dit alles met behulp van getrainde vrijwilligers die zich wekelijks inzetten voor de bezoekers.

“We hebben gezien dat bezoekers echt opbloeien.”, vertelt Marcella Boet, die vanuit Welzijn HW de Huiskamers organiseert: “Zo heeft een bezoeker zijn hobby fotografie na jaren weer opgepakt en een andere bezoekster gaf vorige week aan iedere week enorm uit te kijken naar haar Huiskamerbezoek.” Er wordt vanuit de huiskamer ook gewerkt aan het vergroten van het sociale netwerk buiten de Huiskamer, en ook dit lijkt te lukken. Bezoekers spreken inmiddels zelfs al met elkaar af buiten de Huiskamer.

Wilt u meer weten? Bel dan met Marcella Boet, of Arjan de Groot, via 088-7308900, of mail: sociaalmakelaar@welzijnhoekschewaard.nl. Of kom gewoon langs: de Hoeksche Huiskamer in Puttershoek is elke maandag geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Deelname is gratis, er wordt alleen een bijdrage gevraagd als u blijft lunchen.