Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 18-07-2018
  • Rob Bergevoet

Lekker de wind in je haren voelen?

Het warme weer van deze zomer betekent voor veel vakantiegangers waterpret en vooral veel buiten zijn. Voor veel mensen is dat anders: zij kunnen door omstandigheden niet gemakkelijk naar buiten, komen vaak niet verder dan de eigen tuin en fietsen? Dat is soms iets uit een ver verleden. Maar dat hoeft niet! Want als u in Oud-Beijerland woont en toch, zeker op deze warme dagen, weer eens de wind in uw haren wilt voelen, dan belt u Welzijn HW voor een ritje met de Fietsriksja van Fietsen Alle Jaren.

“Het werkt eigenlijk hetzelfde als het ANWB AutoMaatje: mensen bellen ons, wij nemen de benodigde gegevens op en zetten die door naar Iris Filius, de initiatiefneemster en planner van de ritten. Zij kijkt dan of ze voor de gewenste dag, of een dag daar vlakbij, een vrijwilliger kan vinden die wil fietsen met de aanvrager.”

“Mensen vinden het heerlijk, ze zijn er echt even uit. En het is voor jong en oud, maar wel bedoeld voor mensen die zelf niet (meer) kunnen fietsen. Ik kan me voorstellen dat het zo’n eerste keer een beetje eng is, maar er kunnen twee mensen met de fiets vervoerd worden, dus je kunt een broer, zus of partner meenemen en die mag nog best kunnen fietsen!”, vertelt Iris.

Dus: wilt u deze zomer ook lekker fietsen? Bel dan voor een ritje met de Fietsriksja: 088-7308900.

De Fietsriksja van Fietsen Alle Jaren is een initiatief van de Fietsersbond, die zich er sterk voor maakt dat fietsen niet ophoudt op het moment dat iemand dat zelf niet meer kan.

Fotobijschrift: op de foto initiatiefneemster Iris Filius met het echtpaar Uilenhoed uit Oud-Beijerland.