Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 15-11-2018

Spijkerbroek over? Lever hem in!

Op de locatie van kinderboerderij De Boezemvriend en naast speeltuinvereniging Speelvlucht (Croonenburgh) komt een nieuw multifunctioneel gebouw.

In dit gebouw krijgt Welzijn HW straks ook een plek. Voor de bouw worden zoveel mogelijk bestaande materialen gebruikt, zoals balken uit sloopwoningen.
Maar ook spijkerbroeken; klein, groot, stuk of heel. Deze worden verwerkt tot materiaal om het gebouw te verwarmen en geluid te isoleren.
Dus gooi jouw spijkerbroek(en) in de container in de hal en draag bij aan een warm gebouw! Uw spijkerbroek heeft daarmee nog een lang leven voor zich.
In ons filmpje licht wethouder Piet van Leenen de actie kort toe.

U kunt uw spijkerbroek(en) inleveren in de periode van 5 tot en met 30 november.

Er zijn 3.000 kilo spijkerbroeken nodig, om het gebouw te isoleren. Bij elkaar zijn dat 10.000 spijkerbroeken. Om dit te kunnen verzamelen, halen we niet alleen hier spijkerbroeken op.
Van 5 tot en met 30 november worden er ook met de textielactie van de RAD in heel de Hoeksche Waard spijkerbroeken verzameld. Daarnaast staan er ook containers in de vijf gemeentehuizen van de Hoeksche Waard, bij de kinderboerderij en bij de andere partners, die gebruik gaan maken van het nieuwe gebouw.

Wilt u meer informatie over het nieuwe gebouw? Kijk dan de website van gemeente Oud-Beijerland, www.oud-beijerland.nl.