Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten

Wilt u ook vrijwilliger worden in uw regio?

Neem contact met ons op

Ik houd er een vriendin aan over

Het verhaal van Mevrouw Mooij

De huidige coronacrisis wordt her en der al een chronische situatie genoemd. We raken gewend aan het feit dat niet alles kan. Misschien omdat er in ons land niet voor gekozen is alles stop te zetten en we dus in deze mooie lente wel naar buiten konden. Gelukkig maar, al geldt dat niet voor iedereen. Mensen die in een risicogroep zitten, ervaren de huidige situatie wel degelijk als een volledige lockdown. Als je dan hulp krijgt van een vrijwilliger die je ook blijft bellen en helpen als dat eigenlijk niet meer hoeft, dan heb je een contact voor het leven gemaakt. Dat gebeurde bij de Oud-Beijerlandse mevrouw Mooij en haar vrijwilligster Manon Ligthart.

“Vanwege mijn leeftijd en gezondheidsproblemen zit ik in de risicogroep”, vertelt mevrouw Mooij. “Bovendien ben ik manisch depressief en kan ik niet altijd goed voor mezelf zorgen, of mijn eigen boodschappen doen. Mijn psychiatrisch verpleegkundige kwam normaal regelmatig langs, maar dat kon vanaf maart natuurlijk niet meer. Zij heeft me in contact gebracht met Welzijn Hoeksche Waard om hulp te vragen voor mijn boodschappen. Mijn zoon deed dat normaal, maar die was ziek, dus ik had op een gegeven moment echt bijna niets meer in huis. Vervolgens nam Manon contact met me op en zij heeft me zo enorm geholpen! Ze heeft me echt in leven gehouden. En ook nu mijn zoon wél weer mijn boodschappen kan doen, belt ze me regelmatig voor een praatje, of om te vragen of ze iets uit het dorp voor me kan meenemen. Dat is geweldig. Ze is een echte vriendin geworden.”

"Ook nu mijn zoon wél weer mijn boodschappen kan doen, belt ze me regelmatig voor een praatje, of om te vragen of ze iets uit het dorp voor me kan meenemen. Dat is geweldig. Ze is een echte vriendin geworden"

“Dat is heel fijn om te horen”, zegt Manon. “De reden waarom ik me heb aangemeld voor de coronahulp, was omdat ik wilde graag iets doen voor iemand die nu ongewild thuis kwam te zitten”, vervolgt ze. “Mijn eigen oma woont in Rotterdam Heijplaat en daar zorgt mijn moeder voor. Ik bedacht dat zij vast niet de enige is die nu hulp nodig heeft om boodschappen in huis te krijgen, of de hond uit te laten. Toen ik op Facebook een oproepje zag van Welzijn Hoeksche Waard, heb ik me dus aangemeld. Of ik nu alleen voor mezelf boodschappen doe, of ook nog voor iemand anders, maakt immers niet uit? Bovendien is mevrouw Mooij heel lief, ontzettend positief en heeft ze buiten haar zoon weinig mensen om eens een praatje mee te maken. Ik vind het dus echt fijn om te kunnen doen en hoop dat we nog lang contact blijven houden.”

Communicatieadviseur I Trainer

Heeft u vragen over dit
onderwerp?

06-82837541

Ria Folkertsma - Communicatieadviseur I Trainer