Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten

Aanmelden & info

Datum & tijd
maandag 26 februari 2024
14.00 uur / 16.00 uur
Locatie
Boezem & Co Sociaal
Boezemsingel 7, Oud-Beijerland

OOgcafé Hoeksche Waard

Thema Educatie & Informatie & Ontmoeting & Overig

Bartiméus en ergonomie in en om het huis bij Het Oogcafé 26 februari.

Ergonomie en ergonomische aanpassingen voor blinden en slechtzienden is het thema in februari van Het Oogcafé HW. Ergonomie is de wetenschappelijke discipline die zich richt op het ontwerpen van werkplekken, producten en systemen met als doel de interactie tussen mensen en hun omgeving te optimaliseren. Het hoofddoel van ergonomie is het creëren van een omgeving die comfortabel, efficiënt en veilig is voor mensen om in te werken, leren of leven. Deze discipline is van cruciaal belang voor de kwaliteit van leven van mensen met een visuele beperking. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgebreid de belangrijkste aspecten en bijbehorende aanpassingen van ergonomie, die de levenskwaliteit van blinden en slechtzienden kunnen verbeteren besproken.

Wat is Bartiméus? Bartiméus is er voor iedereen met een visuele beperking én voor hun omgeving, zowel privé als professioneel. Zij willen samen met andere organisaties zorgen dat mensen die blind of slechtziend zijn een leven kunnen leiden dat bij hen past, met zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. Immers, dat levert een hogere kwaliteit van leven op.

Elke laatste maandag van de maand wordt er in 2024 een Oogcafé georganiseerd. De eerst volgende bijeenkomst is op maandag 26 februari aanstaande. Het Oogcafé Hoeksche Waard is dé plek waar alle zintuigen aan bod komen! Het café is in de eerste plaats bedoeld voor alle inwoners van de Hoeksche Waard en omstreken met een oogaandoening of zichtprobleem. Maar uiteraard zijn ook partners, familieleden, vrienden of andere geïnteresseerden van harte welkom.

Ontmoet andere inwoners en wissel ervaringen en informatie uit onder het genot van een kop koffie of thee. De inloop is vanaf 14.00 uur bij Boezem & Co te Oud-Beijerland aan de Boezemsingel 7. Dat is naast de kinderboerderij, parkeren is daar ook mogelijk. Met openbaar vervoer kunt u de buurtbus nr. 712 nemen, deze stopt direct voor de deur. Verdere vervoersalternatieven naast de regulier vervoer kunnen ANWB automaatje (buiten de dorpskernen) of de Wielewaal (binnen Oud-Beijerland) zijn. Toegang is geheel gratis, een vrijwillige bijdrage voor de koffie of thee mag.

Je wordt welkom geheten door Lo Jongbloed, initiatiefnemer van Het Oogcafé Hoeksche Waard. Het thema deze bijeenkomst is Bartiméus en ergonomie in en om het huis.

Het programma ziet er als volgt uit;

- 14.00 tot 14.15 inloop met koffie en/of thee

- 14.15 tot 15.00 Martine Kruijne, Ergotherapeut

- 15.15 tot 15.30 pauze (koffie en thee)

- 15.30 tot 15.50 vragen, ideeën en gedachtes wisselen

- 15.50 tot 16.00 afsluiting

Wil je aanwezig zijn? Mail naar: bijeenkomstenZH@oogvereniging.nl

Vervoer nodig of nog andere vragen? Neem contact op met Welzijn Hoeksche Waard 088-7308900 voor meer informatie.

Aanvullende achtergrond informatie Welzijn HW:
Stichting Welzijn Hoeksche Waard zet zich al jaren in voor inwoners van de Hoeksche Waard. Inventariseert vragen van inwoners, brengt initiatieven van inwoners en organisaties bij elkaar en ondersteunt degene die dat nodig hebben. Wij weten wat er leeft en speelt in de dorpen en spelen daar op in. Samen willen wij ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de Hoeksche Waard. Ons motto is: Met elkaar, voor elkaar.

Wilt u meer weten of heeft u een goed idee voor uw buurt maar weet u niet waar of hoe te beginnen? Wij verbinden, ondersteunen en netwerken samen. Bel 088-7308900 of mail naar info@welzijnhw.nl 

Sociaal werker / Makelaar wijkteam

06-44497726

Joyce Krom - Sociaal werker / Makelaar wijkteam