Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten

Informatie en/of vergoedingen

Startdatum: Donderdagmiddag 21 september 2023.

Einddatum: Donderdagmiddag 9 november 2023.

Tijd: 13.30-16.00 uur.

Locatie: Volgt.

Cursus Creatief Leven

Een cursus tegen eenzaamheid? Zeker wel. Dit is waarom een cursus tegen eenzaamheid een goed idee is.

Eenzaamheid, hoe kom je ervan af?

Wie zich te vaak eenzaam voelt weet: daar zou je wel van af willen. Maar ja, eenzaamheid los je niet op door alleen maar ‘onder de mensen’ te komen. Of lid te worden van een club. Zeker niet als je al langer last hebt van eenzaamheid.  Je voelt je dan niet zo fantastisch, daarom is nieuwe vrienden maken niet makkelijk. En dat is zacht uitgedrukt.

Cursus Creatief Leven

Het is bij eenzaamheid vaak nodig om iets te doen aan je zelfvertrouwen en je uitstraling. Dat gebeurt in deze cursus door allerlei kleine opdrachten die je zintuigen activeren, door oefeningen die je op een andere manier doen denken over jezelf en anderen, waardoor je mentaal een oppepper krijgt. Daarna ga je leren wat je kunt doen om je lekkerder te voelen en te bepalen met wie je wilt omgaan in je leven.

Interesse? Klik hier voor meer inhoudelijke en praktische informatie

Direct aanmelden? Vul hier het aanmeldformulier in. 

 

Informatie voor doorverwijzers

De interventie Creatief Leven is een cursus voor jongeren en volwassenen die zich eenzaam voelen. Een cursus waarin je leert op een nieuwe, creatieve manier vorm te geven aan je leven: je leeft creatief. Tijdens acht wekelijkse bijeenkomsten gaan deelnemers onder deskundige begeleiding aan de slag met oefeningen om in een individueel traject gevoelens van eenzaamheid te verminderen. Ook leren ze hoe ze in de toekomst zelf kunnen omgaan met gevoelens van eenzaamheid. De interventie is dan ook een individuele aanpak, in groepsverband uitgevoerd.

Klik hier voor de criteria voor doorverwijzing van deelnemers.

Wilt u iemand aanmelden? Vul hier het aanmeldformulier in. 

 

Erkende methodiek

Creatief Leven is ontwikkeld door Jeannette Rijks. Doel van de cursus is het verminderen en hanteren van eenzaamheid. De cursus brengt je in de eerste plaats in contact met jezelf. Het helpt kijken naar je eigen wensen en mogelijkheden, waardoor je zelfbeeld positiever wordt. Je leert nieuwe relaties aan te gaan, bestaande relaties te onderhouden en om te gaan met het verlies van contacten.

Jeannette Rijks

Jeannette Rijks is pionier in de aanpak van eenzaamheid. Zij ontwikkelde een zeer succesvolle methodiek voor de aanpak van langdurige eenzaamheid, die op TV te zien is geweest. Ook schreef zij boeken over eenzaamheid en maakte zij de online eenzaamheidstest waarmee iedereen anoniem de eigen eenzaamheid kan meten. Met haar trainingsbedrijf, Faktor5, verzorgt zij deskundigheidsbevordering voor professionals. Want, zoals ze zelf zegt: ’het kan wél!’.

Sociaal werker / Vrijwillige inzet

Heeft u vragen over
deze dienst?

06-82845201

Corine Velthuyzen - Sociaal werker / Vrijwillige inzet