Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten

Vrijwilligerswerk in de Hoeksche Waard

Wilt u vrijwilligerswerk doen in de Hoeksche Waard? Dan kunt u kiezen uit het ruime aanbod aan vrijwillige banen dat de vacaturebank biedt. Wilt u meer weten over wat de vrijwilligerscentrale van Welzijn HW voor u kan betekenen? Loop dan eens bij ons binnen, of bel 088-7308900

Het regende complimenten op 16 november

Op 16 november kwamen vrijwilligers uit de Hoeksche Waard samen in Oud-Beijerland om met elkaar van gedachten te wisselen over wat waardering nu voor hen betekent, maar ook om zich eens lekker in het zonnetje te laten zetten. Hiervoor waren speciaal Complimentendames aanwezig, die iedereen met een persoonlijk compliment naar huis lieten gaan.

De resultaten van de discussies over verschillende stellingen waren divers. Men voelt zich over het algemeen zeker door de doelgroep gewaardeerd in het vrijwilligerswerk, maar niet altijd door de organisatie waarvoor men werkt. Vrijwilligerswerk moet leuk zijn, zeker na het pensioen, als het niet meer 'verplicht' is te werken of vrijwilligerswerk te doen bij scholen of verenigingen. En er is bij veel vrijwilligers wel een zekere behoefte aan passende scholing.

De beloning voelt men vooral uit blije reacties van de mensen waarvoor men vrijwilligerswerk doet. Maar een schouderklopje op zijn tijd is ook belangrijk.

Met een kleine 'quiz' werd vervolgens nog digitaal antwoord gegeven op een aantal vragen. De resultaten daarvan ziet u op de bijgaande afbeeldingen:

Menti_vraag het volgende vrijwilligerscafé.JPG