Inwoners van de Hoeksche Waard die door omstandigheden, eventueel tijdelijk, minder mobiel zijn of moeilijkheden ondervinden bij bepaalde activiteiten in het dagelijks leven waarvoor zij vervoer nodig hebben kunnen hier een beroep op doen.
Klusjesdienst
“Er hangt al jaren een kaal peertje in de gang. Nu heb ik bij de kringloop een leuke lamp gekocht, maar ik durf hem niet zelf op te hangen. Kan iemand mij helpen?”
PC-hulp
“Mijn kleindochter gaat voor een half jaar naar Australië. Nu hoor ik iedereen over Skype en dat dat zo goedkoop is, maar hoe werkt dat? En kan ik dat ook?”
Kinderhulp
Net als jij vinden wij dat elk kind mee moet kunnen doen. Ook als ouders of verzorgers de middelen (tijdelijk) niet hebben om hun kind op een sportclub te laten gaan, sportkleding aan te schaffen of schoolspullen te kopen. Daar helpen we je graag bij.
Individuele ondersteuning
Als het (even) niet lukt om de hulp te vinden die je nodig hebt, of de draad na een scheiding weer op te pakken, je problemen hebt bij de opvoeding van je kinderen, net bent verhuisd en aansluiting zoekt bij je buurt, of je hebt een andere hulpvraag, dan kunnen onze sociaal makelaars je helpen.
Beeldzorg - Compaan
Het afgelopen jaar is de noodzaak om mogelijkheden voor zorg op afstand te onderzoeken in een stroonversnelling geraakt. Een van de mogelijkheden om dit aan te bieden is door middel van beeldzorg. In de Hoeksche Waard heeft dit vorm gekregen met de invoering van de Compaan.
Vrijwilligerswerk loont en in de Hoeksche Waard is veel te doen. De vacatures die via ons worden aangeboden, vind je in de vacaturebank. Twijfel je welk vrijwilligerswerk bij je past? De keuzetests helpen je op weg. Wil je eerst een adviesgesprek, of meer weten over een bepaalde vacature? Neem dan contact met ons op. Op de website van de Vrijwilligerscentrale HW vind je alle informatie terug voor vrijwilligers en organisaties die met vrijwilligers werken.
Workshops en cursussen
Om u te helpen uw vrijwilligerswerk goed te kunnen doen, organiseert de Vrijwilligerscentrale regelmatig trainingen. Hieronder vindt u ons aanbod terug.
Welzijn Hoeksche Waard werkt aan sociaal vitale kernen waarin iedereen mee kan doen. Welzijn Hoeksche Waard inventariseert vragen van inwoners, brengt initiatieven van inwoners en organisaties bij elkaar en ondersteunt degenen die dat willen en nodig hebben. We weten wat er leeft en speelt in de dorpen en spelen daar op in. Samen willen wij ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de Hoeksche Waard! Of: Ons uitgangspunt is er samen voor te zorgen dat iedere inwoner van de Hoeksche Waard mee kan doen.
Wie zijn wij
Vacatures
Team
Klankbordgroep Welzijn HW
Heb je ideeën over vrijwilligersbeleid? Wil je meedenken over hoe vrijwilligers volgens jou gewaardeerd moeten worden? Wil je meer weten over wat Welzijn Hoeksche Waard doet aan scholing en ondersteuning van vrijwilligers? Heb je een verschil van mening met een medewerker of collega-vrijwilliger? Heb je een ander belangrijk onderwerp op het gebied van vrijwilligerswerk waarover je graag een keer wilt klankborden?
Dan kun je terecht bij de klankbordgroepwelzijnhw@gmail.com. Deze bestaat uit een aantal actieve vrijwilligers die Welzijn HW gevraagd en ongevraagd adviseren en betrokken worden bij het beleid van de organisatie. Zij gaan graag met je in gesprek.
Meedenkers gezocht
Wil je zelf meedenken over het vrijwilligersbeleid van Welzijn Hoeksche Waard, of klankbord zijn van nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen waar Welzijn HW voor staat? Denk dan mee met de klankbordgroep en meld je aan.
Complimenten
Ook wij zijn gek op complimentjes.
Dus als je een leuke, bijzondere, waardevolle ervaring hebt gehad bij een van onze activiteiten of in de samenwerking met een van onze vrijwilligers en/of medewerkers, laat het ons dan weten!
Wil je meer weten over de complimenten- en klachtenregeling van Welzijn Hoeksche Waard? Klik dan hier.
Klachten
Heb je een klacht en kom je er niet uit met je contactpersoon bij Welzijn Hoeksche Waard? Vul dan het onderstaande formulier in.
Wil je meer weten over de complimenten- en klachtenregeling van Welzijn Hoeksche Waard? Klik dan hier.
Toezichtplan RvT
WNT en Jaarrekeningen
Op deze pagina vindt u de WNT en Jaarrekeningen van de afgelopen jaren terug.
Wat is de WNT? De WNT staat voor Wet Normering Topinkomens. Met ingang van 1 januari 2019 is het voor alle WNT-instellingen, waaronder stichtingen zoals de onze, verplicht de WNT-verantwoording toegankelijk te maken op internet.
In 2021 is er een meerjarenbeleid 2022-2024 tot stand gekomen. Er is gekozen om gebruik te maken van de denkkracht binnen en buiten de organisatie. Met de teamleiders is er naar de huidige strategische agenda gekeken. Welke doelen zijn behaald en welke speerpunten zijn nog actueel. Vervolgens is er met de gehele organisatie een interne en externe analyse gemaakt en is de eerste koers voor de nieuwe strategische agenda gezet.
Sociaal werk verbindt. Dat doen wij niet alleen door 'onder eigen vlag' ondersteuning, vrijwilligerswerk of activiteiten te organiseren, maar ook door als partner mee te denken in verschillende regionale samenwerkingsverbanden, projecten te ondersteunen en te initiëren. Neem bijvoorbeeld Circulair Ambachtscentrum De Waardeloods, Boezem & Co of de samenwerkingsverbanden waarbij we zijn aangesloten en die zich inzetten tegen huiselijk geweld, voor schuldpreventie en een dementievriendelijke samenleving.
Boezem & Co Sociaal
Hoeksche Huiskamers
Samen tegen Eenzaamheid
Iedereen voelt zich weleens eenzaam. Volgens Jeannette Rijks, schrijver en onderzoeker op het gebied van eenzaamheid, is eenzaamheid te vergelijken met eten en drinken. Iedereen heeft weleens dorst of trek en dan ga je iets drinken of eten. Als je je eenzaam voelt, moet je dus iets doen om dat gevoel weg te nemen. Het wordt pas een probleem als je niet (meer) weet hoe je dat gevoel doorbreekt. En daar helpen we graag bij.
Regenboog
Gemeente Hoeksche Waard is een Regenboog gemeente. Dat betekent dat er actief beleid wordt ontwikkeld voor de acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele, transgender, en intersekse personen (LHBTI’s). Welzijn Hoeksche Waard is vanzelfsprekend een van de samenwerkingspartners hierbij.
Samen Bewegen
Als mensen ouder worden, vermindert hun stabiliteit en de spierkracht en beweeglijkheid nemen af. De kans op vallen wordt groter, angst en onzekerheid nemen toe. Hierdoor gaat men minder bewegen en minder de deur uit. Zo ontstaat een vicieuze cirkel. Het programma Samen Bewegen helpt dan om letterlijk “sterker in je schoenen te leren staan”.
Inwoners van de Hoeksche Waard die door omstandigheden, eventueel tijdelijk, minder mobiel zijn of moeilijkheden ondervinden bij bepaalde activiteiten in het dagelijks leven waarvoor zij vervoer nodig hebben kunnen hier een beroep op doen.
Ook voor vaccinatieritten kunt u een beroep doen op het AutoMaatje. Wij hanteren in de auto de maatregelen van het RIVM. Dat betekent dat er een mondkapje gedragen wordt en dat de auto geventileerd en ontsmet wordt.
U moet zelfstandig kunnen in- en uitstappen. Mee vervoeren van hulpmiddelen is in beperkte mate mogelijk.
Het AutoMaatje Hoeksche Waard is bedoeld voor mensen die of
- Niet zelf over een auto beschikken,
- Niet zelf kunnen rijden,
- De financiële middelen niet hebben om een taxi te betalen
- Niet met het openbaar vervoer kunnen
- Geen beroep kunnen doen op mensen in hun directe omgeving.
Wanneer mogelijk zal de aanvrager worden doorverwezen naar een bedrijf of organisatie die de passende dienstverlening al aanbiedt.
Aanvragen
U kunt telefonisch uw rit aanmelden door te bellen met het algemene nummer van Welzijn Hoeksche Waard.
Het nummer 088 - 730 8900 is berikbaar van maandag t/m donderdag van 9.00 - 16.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.