Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 11-12-2018

Cromstrijen en Oud-Beijerland eren hun vrijwilligers nog een keer als zelfstandige gemeente

Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag op vrijdag 7 december 2018 reikte burgemeester Jan Luteijn de laatste Cromstrijense waarderingspenningen uit aan vijf burgers als dank voor hun inzet als vrijwilliger voor hun vereniging, stichting of organisatie. Meer over de winnaars leest u hier.
 

De gemeente had deze middag alles in het werk gesteld om de vrijwilligers die zich voor haarinzetten de afgelopen jaren, in het zonnetje te zetten. In een feestelijke entourage werd iedereen ontvangen en verwend met lekkere hapjes, drankjes én muziek!

Ook Oud-Beijerland besteedde extra aandacht aan de laatste uitreiking van onderscheidingen aan haar vrijwilligers. Het was een lustrum bovendien: de 15e editie. Dit werd aangegrepen om ook oud-winnaars en oud-juryleden uit te nodigen en in het zonnetje te zetten.
De spelden werden door de jury, bestaande uit Els van Gemeren, Frans Kraan en wethouder Harry van Waveren, uitgereikt aan mevrouw Nel Groeneveld-Boender voor haar jarenlange inzet voor Lokaal 2 en het werk dat ze doet in woonzorglocatie Rembrandt. En aan de heer Joop Kosten die de droom van zijn kleinzoon om in Oud-Beijerland op een volwaardige manier te fietscrossen realiseerde en zorgde dat de vereniging floreert. De plaquette ging naar het project Oud de Kunst, dat in woonzorglocatie De Gravin zorgt dat mensen door middel van verschillende creatieve activiteiten bij elkaar worden betrokken.

Op de grote foto krijgt Mevrouw Nel Groeneveld de onderscheiding opgespeld door jurylid Frans Kraan. Foto: Dirk W. de Gelder.