Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten

Aanmelden & info

Datum & tijd
maandag 03 oktober
13.30 uur / 16.30 uur
Locatie
Online training
digitaal aanbod, Hoeksche Waard

Communiceren! Valt daarin nog iets te leren?

Communiceren doen we al ons hele leven, via verbale en non-verbale communicatie. Dus valt daar nog iets in te leren? Voor de meesten van ons wel! 

In deze online workshop besteden we eerst aandacht aan valkuilen in de communicatie om vervolgens een goed gesprek te voeren met behulp van LSD (luisteren, samenvatten en doorvragen). 

Aan de orde komen:
- Valkuilen in de communicatie, zoals het overnemen van het verhaal, bagatelliseren of overdreven reageren, bezet luisteren, suggestieve vragen stellen, veroordelen en nog meer;
- Wat zijn ingrediënten van een geslaagd gesprek?
- In kleine groepen voeren we gesprekken met behulp van LSD.

Iedereen die zich vrijwillig inzet voor de samenleving, kan zich inschrijven voor deze online, gratis workshops. Er is plaats voor maximaal 10 mensen per groep, bij een minimum van 8 deelnemers gaat de workshop door.  

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via Luistergoud. Klik hier om u aan te melden. 

Drie dagen voor de workshop plaatsvindt, krijgt u de inloggegevens per mail toegestuurd.

Inlog vanaf 13.15 uur.
Trainer: Coot Roosenboom

Deze training wordt u aangeboden door Luistergoud. Luistergoud is ontstaan uit 60 jaar telefonische hulpdienst in Rotterdam. Op basis van die ervaringen geven zij online workshops in luistergesprekken voor iedereen die zich vrijwillig inzet voor de medemens. Deelnemers leren om betere, helpende gesprekken te voeren. Gesprekken waarin mensen zich echt gehoord en gezien voelen, en waarin de luisteraar ook goed voor zichzelf zorgt. U kunt gratis deelnemen!

Wilt u namens uw vrijwilligersorganisatie een gratis workshop op maat bij u op locatie (of via zoom) boeken? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale van Welzijn Hoeksche Waard, contact Corine Velthuyzen, mail naar Corine.Velthuyzen@welzijnhw.nl.  

 

Maatschappelijk & Sociaal Makelaar (Cromstrijen en Korendijk)

06-82845201

Corine Velthuyzen - Maatschappelijk & Sociaal Makelaar (Cromstrijen en Korendijk)