Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten

Hulp in Korendijk

In de gemeente Korendijk is hard gewerkt om een vrijwillige hulpdienst in te zetten voor dorpsgenoten die dat nodig hebben.

Het is natuurlijk helemaal niets nieuws: buren die elkaar een handje helpen. Toch is het in onze individualistische samenleving soms lastig om hulp te vragen. Dit omdat bijvoorbeeld, het contact met de buren niet altijd even goed is, of dat de kinderen niet in de buurt wonen. Maar wat moet u doen als er een schilderijtje moet worden opgehangen of het hekje in de tuin moet worden gerepareerd?

Kleine klus, groot gebaar

Mensen die niet weten hoe ze een klusje moeten klaren, of dat niet meer zelf kunnen, bellen Welzijn Hoeksche Waard. Bij ons is een regionale Hulpdienst actief die, met behulp van vrijwilligers, mensen helpt met dit soort klusjes. Een kapotte lamp, een klemmend deurtje of een begroeide struik hoeft zo geen probleem meer te zijn.

Komt u ergens niet uit, dan kunt u ons bellen en uw vraag bij ons neerleggen. Deze vragen worden dan doorgespeeld naar de vrijwillige planners en zij zoeken er de juiste vrijwilliger(s) bij. Dit kan soms even duren, maar daar staat wel een topservice tegenover.

Woont u in Korendijk?

Via mensen die het leuk vinden een klusje te doen voor een ander, willen wij graag een netwerk creëren. Binnen dit netwerk kunt u aangeven welke klussen u wel en niet wilt aanpakken en wat uw talenten zijn. Zit de agenda al vol? Geen probleem. Dan zoeken wij gewoon door.

Woont u in Goudswaard, Nieuw Beijerland, Piershil of Zuid Beijerland en wilt u helpen? Dan horen wij graag van u, ook als u de Hulpdienst in een andere gemeente wilt ondersteunen. U kunt contact met ons opnemen via 088 – 7308900, of mail sociaalmakelaar@welzijnhoekschewaard.nl.