Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 11-01-2021

Boezem & Co ontvangt max 10.000 euro van het Oranje Fonds

Boezem & Co Sociaal heeft een bijdrage ontvangen van maximaal 10.000 euro uit het Oranje Fonds. Met deze bijdrage kan een goede start worden gemaakt met het ontwikkelen van het Sociale café tot een locatie die bestemd is als een ontmoetingsplek voor de buurt. In de zomer is het pand in Oud-Beijerland geopend en sindsdien is er hard gewerkt aan het werven en inwerken van vrijwilligers. Daarnaast is het pand verder ingericht en is een aantal ruimtes verhuurbaar gemaakt. Helaas is de opstart vertraagd door de coronamaatregelen, maar in de loop van 2021 hoopt men alsnog uit te breiden met een inloopmogelijkheid voor de buurt en andere bezoekers. Met het geldbedrag van het Oranje Fonds kan een stap worden genomen in het realiseren van de plannen.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fons kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máximazijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

De komende tijd wordt met de partners van Boezem & Co waaronder het Odensehuis HW, kinderboerderij De Boezemvriend, speeltuinvereniging Speelvlucht, Kinderopvang Kivido en buurtbewoners gekeken naar een gezamenlijke activiteitenkalender. Ook komt er de mogelijkheid van een dagelijks inloop voor mensen uit de buurt. Hiermee wordt elkaar kunnen ontmoeten in de wijk gestimuleerd en gefaciliteerd. Cliënten van Pameijer en Gemiva-SGV voeren dagelijkse werkzaamheden in en rond het pand uit. Zo krijgt deze multifunctionele accommodatie steeds meer de bedoelde functie en wordt Boezem & Co dé ontmoetingsplek van de buurt.