Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten

Regionale en landelijke acties

Hulp in coronatijd

Er worden ook regionale en landelijke hulplijnen opgezet. Die delen we graag met u:

Eerste hulp voor ouders/verzorgers in coronatijd
Merk je dat je ‘wat gaan we doen’- inspiratie een beetje opraakt? Heb je behoefte aan beweeg- of knutseltips? Lopen de spanningen zo langzamerhand een beetje op? Lijkt het je fijn om  een praatje met een andere ouder te maken, of misschien liever met een zorgverlener? Wil je weten hoe je deze meivakantie onvergetelijk maakt zonder weg te gaan? Of wat de maatregelen de komende weken voor jouw gezin betekenen? Klik dan hier!

Hulp voor beroepskrachten in de zorg
Werk je met patiënten die corona hebben en heb je behoefte aan psychologische ondersteuning of nazorg? Dan kun je terecht bij de Parnassiagroep. Speciaal voor professionals hebben zij een telefoonnummer dat je kunt bellen (088 357 16 66) en hulp is kosteloos.

Hoeksche Waardse Uitdaging
De Hoeksche Waardse Uitdaging verbindt bedrijven en maatschappelijke organisaties aan elkaar. Op dit moment is  een laptop challenge gestart. Onder meer om te zorgen dat leerlingen uit gezinnen die de middelen niet hebben een laptop aan te schaffen, er een tot hun beschikking krijgen om deze weken toch hun schoolwerk te kunnen doen.

Mobiliteitshulp van Bedrijfswagencentrum Hoeksche Waard
Mensen die initiatieven ontplooien om anderen te helpen, kunnen bij Bedrijfswagencentrum HW aankloppen voor een gratis huurauto. Denk hierbij aan bloemenkwekers die hun bloemen schenken aan bejaardenhuizen en die weg willen brengen.
Zorgmedewerkers en andere professionele hulpverleners zoals verpleegkundigen, mensen die werkzaam zijn bij gemeente, politie, brandweer kunnen een huurauto gebruiken tegen kostprijs en de gebruikelijke borg komt te vervallen. Meer informatie>.

Voorwaarden: Alleen voor ritten binnen de HW, geen commerciële doeleinden, benzine is voor eigen rekening (auto vol getankt inleveren), bel Welzijn HW, 088-7308900 om een aanvraag te doen.

Bibliotheek Hoeksche Waard
Nu de Bibliotheek is gesloten, zit boeken komen uitzoeken in de Bibliotheek er even niet in. Maar gelukkig is de Online Bibliotheek wel gewoon open!

Luisterlijn
Iedereen in Nederland kan gebruik maken van de Luisterlijn (www.deluisterlijn.nl). Via 0900-0767 of lokale nummers kunnen ook ouderen er terecht voor een gewoon kletspraatje of een goed gesprek.

Gebruik Corona Quarantaine Contact
De omroepen KRO-NCRV brengen mensen in contact via Corona Quarantaine Contact. Op de actiepagina (www.kro-ncrv.nl/corona) kunnen ouderen aangeven gebeld te willen worden.

De Zilverlijn
De Zilverlijn is een speciale belservice voor ouderen (www.ouderenfonds.nl/aanmeldenzilverlijn). Professionele vrijwilligers bellen regelmatig en bieden een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek.

Kaarten en brieven schrijven
Veel werkenden hebben nu minder reistijd en werken vanuit huis. Dat maakt het goed mogelijk om weer eens een brief te schrijven of een kaartje te posten. Dat kun je natuurlijk doen met je eigen ansichtkaarten en enveloppen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gebruik maken van Omapost (www.omapost.nl; met code coromapost kan dit tegen kostprijs). Ook ouderen met iets meer digitale vaardigheden kunnen dit doen, zoals de meeste leden van de bewonerscommissie.

Een tegen Eenzaamheid
Voor nog veel meer tips en voorbeelden van lokale en landelijke acties ga je naar deze pagina van Een tegen eenzaamheid.

Wilt u een actie aanmelden, stuur dan een e-mail naar info@welzijnhw.nl. We delen alleen niet-commerciële initiatieven.