Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten

(voorheen) Binnenmaas

Het gebied dat voorheen gemeente Binnenmaas was, bestaat uit zes dorpen: 's-Gravendeel, Heinenoord, Maasdam, Mijnsheerenland, Puttershoek en Westmaas. Welzijn HW verzorgt hier signalerend huisbezoek, bewegings- en ontmoetingsactiviteiten, bemiddeling en training van vrijwilligers en informele hulp. Wij werken daarbij samen met verenigingen en organisaties aan initiatieven van inwoners uit de verschillende kernen.

En die zijn er veel in Binnenmaas. Neem bijvoorbeeld het Kerngericht werken dat tot initiatieven heeft geleid op het gebied van Cultuur, Toerisme en Ontmoeting, de inzet op de nieuw te ontwikkelen Hoeksche Huiskamers én de Sporthoek die dit najaar wordt gerealiseerd. Daar hebben we ook een filmpje van.

Sporthoek

Het JeugdSportFonds helpt kinderen bewegen

Iedereen moet mee kunnen doen!

Wanneer het in een gezin financieel moeilijk gaat, houdt dit niet in dat de kinderen uit zo’n gezin niet mee kunnen doen met sport of cultuur.  Alle gemeentes in de Hoeksche Waard zijn aangesloten bij het Jeugdsport en Cultuur Fonds (JSF). Dit fonds verstrekt contributies voor sportieve en culturele verenigingen.

Stefan Hagebeek van stichting JSF: ‘We willen kinderen kansen geven door middel van dit fonds. Er wordt nauw samengewerkt met verenigingen en gemeentes. Je kan per kalenderjaar per kind voor sport €225,- aanvragen en €450,- voor cultuur. We hopen natuurlijk dat er nog meer kinderen aan de slag kunnen met sport of cultuur. Wij hopen ook dat mensen elkaar op het JSF wijzen. Dit kan lucht geven in een lastige financiële situatie.’

Wilt u meer weten, of meteen een aanvraag doen? Bel dan Thamar, of mail naar cf@welzijnhoekschewaard.nl.