Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 24-08-2023
  • Corine Velthuyzen

Wat is eenzaamheid en wat is helpend als je gevoelens van Eenzaamheid ervaart?

https://vimeo.com/jeannetterijks/intro-eenzaamheid-en-creatief-leven?share=copy

Het gevoel van je alleen te voelen, dat kennen we allemaal. Maar alleen is niet hetzelfde als eenzaam. Iemand die alleen is, hoeft niet eenzaam te zijn. En aan de andere kant kun je je in een kamer vol mensen juist heel eenzaam voelen. Maar wat als het gevoel langer aanblijft en niet meer weggaat. Wat kun je dan doen

24 Augustus was een informatiebijeenkomst over Creatief Leven. Creatief Leven is een 8 wekelijkse cursus waarin je leert wat jij nodig hebt om jouw gevoelens van eenzaamheid te verminderen.

Het vraagt moed om te accepteren dat je iets mist in je leven, of dat nu het gemis aan contacten is een gevoel van verbinding of zingeving. Het kost nog meer moed om hier iets aan te willen doen. Twee oud-deelnemers van de cursus Creatief Leven deelden met ons wat de cursus hen heeft gebracht en hoe blij zij zijn dat zij de dappere stap hebben gezet om zich aan te melden voor de cursus. Zij merken op dat zij positiever in het leven staan en meer gericht zijn op wat er wel is en veel minder op wat er niet is. 

In de cursus Creatief Leven ga je aan de slag met het onderzoeken wat het is wat je mist in je leven met als vervolgstap wat je zelf kunt doen om je prettiger te voelen.

Van de cursus is wetenschappelijk bewezen dat deze werkt. De cursus is ontwikkeld door Jeanette Rijks van Faktor5. Jeanette heeft het tot haar levensdoel gesteld om eenzaamheid breed onder de aandacht te brengen en te investeren in wat helpend is bij de aanpak van eenzaamheid. Jeanette is oprichter van Faktor5 en leidt mensen op tot specialist eenzaamheid.

In het filmpje vertelt zij wat haar ertoe heeft gebracht om zich te specialiseren in eenzaamheid, wat er wordt verstaan onder eenzaamheid, maar ook over de aanpak die werkend is en je helpt met jouw gevoelens van eenzaamheid om te gaan. 

Interesse in deze cursus? Neem dan contact op met Corine Velthuyzen, mail naar Corine.Velthuyzen@welzijnhw.nl of bel met 06-82845201.