Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 10-01-2024
  • Diana Kievit

De Ontmoetingsplekken zoeken jou

Vrijwillige Gastvrouwen-/heren voor Ontmoetingsplekken (groot)ouders met kinderen van 0-4 jaar.

De Ontmoetingsplekken voor (groot)ouders met kinderen van 0-4 jaar doen het goed in de Hoeksche Waard. Zo goed, dat het team nieuwe vrijwilligers zoekt, die de ochtenden helpen organiseren en het gesprek aangaan met ouders.

Als vrijwilliger, ook wel Toffe Gastvrouwen/-heren genoemd, organiseer je de ochtend; je zorgt dat alles klaar staat, je schenkt koffie en thee. Je bent gastvrij en hebt aandacht voor allerlei onderwerpen, signaleert en bespreekt en hebt oog voor de speciale dagen van het jaar. Er is veel ruimte voor eigen inbreng, je talenten en leuke ideeën zijn van harte welkom. Het team vindt het belangrijk dat een vrijwilliger eigen keus heeft en zich als een vis in het water voelt.

Naast deze Gastvrouwen/-heren is men ook op zoek naar 2 (of meer) vrijwilligers die het leuk vinden om met ouders het gesprek te voeren over opvoeden en opgroeien. Je bezoekt met regelmaat de verschillende Ontmoetingsplekken in de Hoeksche Waard en signaleert per plek o.a. wat er onder ouders leeft, wat zij nodig hebben en wat zij hopen te vinden op een Ontmoetingsplek. Samen doen staat bij jou voorop en het gezegde ‘It takes a village to raise a child’ is jou niet vreemd.

Nieuwe mensen leren kennen, doen waar je goed in bent en waar je enthousiast van wordt mét en voor (groot)ouders met kinderen van 0-4 jaar op een leuke locatie in de Hoeksche Waard. Spreekt dit je aan? Heb jij een ochtend in de week, per twee weken of eens in de maand tijd en lijkt het je leuk om aan te sluiten? Voor info of vragen, neem contact op met diana.kievit@welzijnhw.nl, 06-20966062 of met arianne.vermeulen@welzijnhw.nl, 06-33189166.

Een ontmoetingsplek is een laagdrempelige plek waar (groot)ouders elkaar ontmoeten, terwijl de kinderen samen (leren) spelen in een geheel vrijblijvende, veilige omgeving.

Er zijn ontmoetingsplekken in verschillende dorpen en op verschillende ochtenden. Op dit moment in Klaaswaal,  Oud-Beijerland (2 locaties), ’s-Gravendeel, Puttershoek, Strijen, Zuid-Beijerland, Goudswaard en Piershil en in Nieuw-Beijerland staat er een opening gepland voor begin 2024.  Een aantal ochtenden draait iedere week en andere eens per twee weken.

Wil je op de hoogte blijven van alle actuele informatie? Volg dan op Facebook @diana_welzijnhw (ook Instagram) of @arianne_welzijnhw of kijk op de website www.oudershw.nl