Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 03-07-2023
  • Joyce Krom

Opening Kinderzwerfboek Station

KinderzwerfboekStation bij Boezem & Co en Buurthuis Me Mekaer
Alle kinderen moeten kunnen lezen!  

Bij Boezem & Co in Oud-Beijerland (Boezemsingel 7) en Buurthuis Me Mekaer in Strijen (Kerkstraat 73) wordt een KinderzwerfboekStation opgericht. De kinderen uit de omgeving kunnen hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten, zodat álle kinderen kunnen lezen.

Boezem & Co en Buurthuis Me Mekaer zijn ontmoetingsplekken voor en door inwoners uit de buurt, voor jong en oud. Iedereen kan er gewoon binnenlopen, de koffie, thee en limonade staat zelfs vaak al klaar. Er vinden allerlei ontmoetingsactiviteiten plaats en als ouders of grootouders elkaar ontmoeten kunnen de kinderen nu een boekje pakken. Ze hoeven zich dan niet te vervelen. En als het boek nog niet uit is, mogen ze het mee naar huis nemen. Als ze het daarna maar weer ergens laten zwerven, of liever nog terug brengen bij deze zwerfstations.

Heb je kinderboeken in huis die liggen te verstoffen en zijn ze nog netjes en heel? Lever ze dan in bij één van de zwerfstations zodat ze weer door andere kinderen lezen.

Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken
worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!