Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 09-05-2019

Van dromen naar daden

Begin mei was de tweede bijeenkomst van de Learning Community voor de Dementievriendelijke Samenleving, begeleid door Dementiezorg voor Elkaar. De groep breidt zich nog steeds uit met professionals en vrijwilligers die betrokken zijn bij het onderwerp en mee willen denken in hoe we de Hoeksche Waard steeds meer dementievriendelijk kunnen maken.

Tijdens de tweede sessie werd besproken welke dromen die in de eerste bijeenkomst waren benoemd, we gezamenlijk werkelijk zouden kunnen doen uitkomen. Dat waren de dromen:

  • In iedere dorpskern een voorziening waar mensen informatie kunnen krijgen en verder kunnen worden geholpen en
  • Een loket voor alle (aan)vragen, alle schotten weg.

Aan de hand van het benoemen van verschillende acties wordt een onderverdeling gemaakt naar urgentie en moeilijkheidsgraad van de actie. Zo worden in een levendige bijeenkomst acties geadopteerd door de aanwezigen en gaan mensen samen aan de slag om de bovenstaande dromen uit te laten komen. Tijdens de volgende bijeenkomst op 17 juni zullen de deelnemers in een korte pitch laten zien hoe zij met ‘hun’ actie aan de slag gaan.

En dat brengt ons steeds een stapje dichterbij het uiteindelijke doel: de Dementievriendelijke Samenleving in de Hoeksche Waard.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de projectleider Ketenzorg Dementie, Conny Bouwer, 06-28771217.