Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 10-08-2021
  • Ria Folkertsma

Vissen voor Sophia

Het wordt steeds drukker langs de waterkant want steeds meer jonge mensen hebben de charme van het vissen het afgelopen jaar ontdekt. Vaders en zoons of clubjes jonge kinderen wisselen de ‘oudgedienden’ af die proberen de grootste karpers en andere zoetwatervissen aan hun hengels te krijgen. Ze kunnen dat op 21 augustus in wedstrijdverband doen in de Hoeksche Waard, tijdens de benefietwedstrijd ‘Vissen voor Sophia’. Deze wordt georganiseerd door Hengelsportvereniging Groot Hoeksche Waard, vanuit Boezem & Co Sociaal in Oud-Beijerland.

‘We hebben twee jaar geleden voor het eerst een benefietwedstrijd georganiseerd waarvan de opbrengst ging naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam’, vertelt Marcel van der Linden die het evenement samen met Alexander Orgers organiseert. ‘Wij hebben allebei een eigen bedrijf en sponsoren de onkosten, zodat de inleg van € 30,- die mensen moeten doen om deel te nemen, volledig naar het Sophia Kinderziekenhuis kan. Twee jaar geleden hebben we op die manier bijna € 4000,- opgehaald en die willen we minimaal verdubbelen dit jaar, dus we hebben de lat hoog liggen’, lacht hij.

‘Vissen is de afgelopen anderhalf jaar heel populair geworden, maar mensen vissen niet vaak in wedstrijdverband’, vervolgt hij. ‘En dat is nu juist zo leuk. We hebben een koppelwedstrijd georganiseerd waarbij je dus  in tweetallen vist. Mensen kunnen kiezen of ze in binnenwater of buitenwater willen vissen en buiten is dan aan het Spui. Na afloop organiseren we bij Boezem & Co Sociaal in Oud-Beijerland een gezellige barbecue waar iedereen met aanhang lekker kan aanschuiven. Want ja, het is nog wel steeds een beetje een mannensport. Die proberen we dus voor het hele gezin aantrekkelijk te maken. Daarvoor gaat zelfs de naastliggende speeltuin langer open’.

‘We vonden het passend om ook dit jaar de wedstrijd te koppelen aan een goed doel en zijn zelf op bezoek geweest bij het Sophia Kinderziekenhuis om te horen hoe donaties worden besteed. Wat we heel mooi vonden is dat al het geld dat met sponsoracties wordt opgehaald, volledig ten goede komt aan de kinderen in het ziekenhuis. Er gaan geen kosten af voor overhead of wat dan ook. Daarvoor heeft het ziekenhuis een andere donateur. We konden zelfs zelf bepalen waar het  geld aan uitgegeven moest worden, maar dat weten zij veel beter dan wij. Dus dat bepalen ze zelf. Wel hopen we natuurlijk op een hoge opbrengst en dus op veel vissers de 21ste!,’ besluit Van der Linden.

Aanmelden voor de viswedstrijd kan tot zaterdag 14 augustus. De wedstrijd vindt plaats op 21 augustus, van 08:00 tot 14:00 uur, waarna een gezellige barbecue klaar zal staan. Deze dag is mogelijk gemaakt door firma Dream Well en Stucadoorsbedrijf Orgers. Verzamelen bij Boezem & Co Sociaal, Boezemsingel 7 in Oud-Beijerland. Voor meer informatie en om je in te schrijven voor de wedstrijd kun je contact opnemen met Marcel van der Linden, 06-31777399, marcel@dreamwellbv.nl.

Zoek je een ruimte voor een vergadering, cursus of iets anders? Dan kun je Boezem & Co Sociaal ook huren. Voor meer informatie en/of om even te komen kijken, kun je contact opnemen met Arianne Vermeulen, 06-44307589, of via e-mail: arianne.vermeulen@welzijnhw.nl.

Op de foto: Marcel van der Linden met een flinke karper!