Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 18-09-2023
  • Corine Velthuyzen

Voorstelling ‘Schuilplaats voor Eenzaamheid’

Een voorstelling over eenzaamheid met verhalen van ‘gewone’ mensen. Over wat Eenzaamheid met je doet. En de vraag of eenzaamheid misschien toch ook een geschenk in zich draagt …

Verhalenverteller Pauline Seebregts vertelt verhalen met een glimlach en kwinkslag, iets om over na te denken en die soms zachtjes ontroeren. Pauline Seebregts is in 2017 verkozen tot Vertelambassadeur van Nederland Zij weet met haar warme en expressieve manier van vertellen mensen te inspireren en inzichten te geven.

Iedereen kent weleens korte of langere periodes van eenzaamheid in z’n leven. Wat doet dat met je? In deze voorstelling over eenzaamheid neemt Verhalenverteller Pauline Seebregts je mee.

Waargebeurde verhalen

Verhalenvertelster Pauline Seebregts haalde verhalen op over eenzaamheid bij ‘gewone’ mensen, jong en oud. Verhalen over wat eenzaamheid met je doet, hoe het zo gekomen is en de vraag of eenzaamheid misschien toch ook een geschenk in zich heeft. Deze integere en waargebeurde verhalen vertolkt ze met warmte in de voorstelling ‘Schuilplaats voor Eenzaamheid’.

In gesprek over eenzaamheid

De herkenbaarheid van de verhalen zorgt voor meer bewustzijn en geeft inspiratie om na de voorstelling met elkaar in gesprek te gaan hoe we het onderwerp meer bespreekbaar kunnen maken in de Hoeksche Waard.

Wat is helpend als je gevoelens van eenzaamheid ervaart? Wat is juist niet helpend en zorgt ervoor dat je je juist meer eenzaam en alleen voelt? Hoe kunnen we stimuleren dat gevoelens van eenzaamheid gedeeld worden en wie en wat is daarvoor nodig?

Datum: Donderdag 12 oktober.
Tijd: 19.30 tot 21.30 uur | Inloop vanaf 19.00
Locatie: Rho Toneel, Kievitstraat 8,-10 Numansdorp
Doelgroep: Voor mensen die zelf te maken hebben met gevoelens van eenzaamheid of die anderen kennen die hier tegenaan lopen en andere geïnteresseerden.  

Aanmelden:

Je kunt je aanmelden via de receptie van Welzijn Hoeksche Waard, telefonisch bereikbaar van 09.00-12.30 uur via 088-7308900 of per mail naar receptie@welzijnhw.nl.  Er zijn 40 plekken beschikbaar.

 

 

Gedicht Een schuilplaats voor eenzaamheid

Ze kwam met koude, lege handen
Haar huid, droog en verdord.
In haar ogen, een zee van verdriet.
Haar naam was ‘Eenzaamheid’.

Ze zocht een plek om te schuilen.
Toen kon ik nog niet weten
hoeveel ze van me zou vragen.

Maar als ik even niet
in haar greep ben
vraag ik me weleens af
‘Wat is jouw geschenk aan mij?’

Uit: Citaat een van de opgehaalde verhalen