Wilt u uw steentje bijdragen in de Hoeksche Waard? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Meer weten
  • 10-06-2024

Vrijwilligers in het zonnetje gezet!

Vrijwilligers maken de Hoeksche Waard mooier. Mooier om te wonen, te werken en te bezoeken. De Hoeksche Waard kan niet zonder vrijwilligers. Daarom zetten wethouders Paul Boogaard en Harry van Waveren namens de gemeente op zaterdag 8 juni vele vrijwilligers in het zonnetje. Want, onze vrijwilligers verdienen een pluim!

Na de eerste oproep was de lijst gevuld. Eind vorig jaar deden we een oproep om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Inwoners konden een ander nomineren voor de Vrijwilligerspluim. In totaal werden 65 vrijwilligers genomineerd door iemand die hun vrijwilligerswerk waardeert. 

De Hoeksche Waard kent vele vormen van vrijwilligerswerk
En daar is de gemeente trots op. Vrijwilligers van allerlei sectoren zijn genomineerd. Van sport- en cultuurverenigingen, kringloopwinkels, basisscholen, jeugdsozen, dierenparkjes, zorginstellingen, scouting, vervoersdiensten tot aan EHBO-verenigingen. 

Samen eten en ontspannen
Bij de gezamenlijke lunch in het Land van Es in Strijen schoven 31 genomineerden aan. Namens de gemeente sprak Paul Boogaard zijn waardering uit: “De saamhorigheid in de Hoeksche Waard is groot. Er zijn dan ook vele vormen van vrijwilligerswerk en veel inwoners zijn vrijwilliger, bijvoorbeeld bij cultuur-, zorg- en welzijnsorganisaties, (sport)verenigingen, kerken, op scholen enzovoort. Met vrijwilligers is er veel meer mogelijk, wordt er meer georganiseerd en geregeld. Dankzij hun inzet kan iedereen meedoen en daar zijn we hen dankbaar voor. Daarom zetten wij hen vandaag in het zonnetje.” Ook wethouder Harry van Waveren was bij de lunch aanwezig. Samen overhandigden de wethouders aan alle vrijwilligers een cadeaupakket van Hoeksch Lekkers. Na de lunch deden de vrijwilligers mee aan een workshop naar eigen keuze. Zo kon men deelnemen aan een spelletje boerengolf bij de Maria Hoeve in Strijen, djembé leren spelen bij MeerWaard in Maasdam, verschillende activiteiten en een honingproeverij bij Totalis Naturales (de Jagende Imker) in Strijen en bij Hoeksche Chips in ’s-Gravendeel was er een rondleiding. De vrijwilligers die er niet bij waren krijgen een cadeaubon thuisgestuurd. 

Vrijwilligerscentrale van Welzijn Hoeksche Waard
In de voorbereidingen voor de Vrijwilligerspluim is samengewerkt met de Vrijwilligerscentrale van Welzijn HW. Met het uitreiken van de Vrijwilligerspluim bedankt gemeente Hoeksche Waard iedereen en willen we laten zien hoe leuk en inspirerend vrijwilligerswerk is. Het doen van vrijwilligerswerk geeft namelijk ook plezier en ontspanning.

Er zijn vele manieren om u in te zetten voor de samenleving en er is altijd iets dat bij u past. Voor alles op het gebied van vrijwilligerswerk kunt u terecht bij de Vrijwilligerscentrale. Heeft u interesse in het doen van vrijwilligerswerk? Bel met Welzijn Hoeksche Waard via nummer 088-7308900 of mail naar vrijwilligerscentrale@welzijnhw.nl.